Димитринка Йорданова

 

Казвам се Димитринка Йорданова и съм родена през 1966 година в София.

От много години имам една страст – да изучавам лабиринта на човешките взаимоотношения.

Завърших магистратура по клинична психология в Нов Български Университет и специализирах Краткосрочна терапия. Професионалната ми кариера продължи като психолог в Нафтекс България Холдинг АД –където провеждах групово-динамични форми на тренинг, психодиагностика, и се занимавах с качествени методи на изследване в управлението. По-късно. завърших и магистратура по Маркетинг в УННС. Участвах в екипа на съставителите, на първия каталог на психолозите в България .

Професионалната ми кариера продължи като специалист на свободна практика – консултант по организационно развитие и психология на рекламата, с качествени методи на изследване в комуникациите.

От 15г. живея в Рим, Италия, където работя в областта на стратегическата комуникация, маркетинга и културната медиация.

Специализирах Voice Coaching в LаVoce.net иновативен метод за анализ и дешифриране на вокалните емоции, който представих на VI Научен конгрес на психолозите в София (2011г.)

Проведох поредица от семинари в София с Италианска търговска камара, Конфиндустрия България, СУ „Климент Охридски”, съвместно с Италианския Културен Институт в София.(2012г.)

Консултант съм на Културна Асоциация „Паралел 43“ и Българското Неделно Училище „Асен и Илия Пейкови“, Рим

Кореспондент съм на Интернет Радио Татковина от Рим – радиото на българите по света http://www.tatkovina.com/

Работя в областта на личностното развитие и ефективната комуникация. Фокусирана върху съзнателната употреба на гласа в психологичен аспект, основана на паравербалната комуникация.

Провеждам консултации и семинари, както в професионалната, така и в личната сфера. Уменията ми намират еднакво добро приложение в областта на търговията, преговорите, медиацията, а така също и в междуличностните отношенния и работа с деца.

От няколко години работя с предприемачи, мениджъри, учители и психолози като обучител и треньор на гласа (Voice Coach) в България и Италия.

Член съм на:

Българското Дружество на Психолозите: www.psychology-bg.org

EFPA (European Federation of Psychologists’ Association)

International Coach Academy – международна организация, призната от ICF (International Coaching Federation)

Confindustria Bulgaria

Camera di Commercio Italiana in Bulgaria

Българо-Италиански Културен Център – Салерно, Италия

Днес е много актуално да говорим за своята житейска мисия...

Днес е много актуално да говорим за своята житейска мисия, нали така? Следвайки моята житейска мисия, да изучавам духовната интелигентност на българина, се срещнах с Българското Неделно Училище„ Асен и Илия Пейкови” и Културна Асоциация „Парел 43” в Рим, където съм консултант от 4г.

Работя като консултант по личностно развитие, и стратегически комуникации, казано на кратко персонален коучинг( личен треньор). Работя с българите, живеещи в чужбина като поставям акцента върху българската народопсихология и синкретизма в нашата култура. Представям на нашите сънародници една различна гледна точка към мистерията на българския глас,чрез който искам да отключа вътрешния им потенциал и самопознание.

Моята цел е да изграждам синергия в общуването между хората, посредством проявата на емпатия. Всеки един от нас преминава в това душевно състояние, общувайки с хората, когато ги приема безусловно. Емпатията не означава само съчувствие, тя е крайгълният камък в интерперсоналната интелигетност,която е ядрото на всички комуникации. Но да се върнем отново към ролята на нашия глас…

Като специалист изследвам гласа като носител на емоциите и генератор на чувствата. Особено внимание отделям на трансформацията на гнева в общуването, което е пряко свързано с нашето психо-физично състояние, особено важно когато се налага да вземем бързо решение. Сигурна съм че знаете, човек не бива да взима важни решения, когато е под въздействие на силни емоции.

А сега, искам да ви разкажа малко за моя проект „Лаборатория на вокалните емоции”, който се роди през 2015г. с децата от Българското Неделно Училище„ Асен и Илия Пейкови” в Рим. Проектът беше одобрен и финансиран от МОН в България.

Как да опознаем себе си и да изразим нашите емоции чрез музика? Търсейки отговор на този въпрос, създадох иновативен метод за комуникация при деца билингви.(деца, които растат в друга звукова среда и говорят два езика).

Заедно открихме, че емоциите ни дават импулса за всичко което правим в живота. Те са като музиката, която идва от сърцето. Децата бързо разбраха, че тяхна самоувереност зависи до голяма степен от техния глас. През лятото на 2016г.  поканих всички български деца в регион Лацио,в Италия да влязат в моята лаборатория. Събитието се проведе в Българския Културен Институт в Рим

В края на миналата година проведох Перформанса„ Огледалото на гласа”,в град Салерно, южна Италия. http://diyo-coach.com/ogledaloto-na-glasa/

Роди се като естествено продължение на моето творческо търсене да обединя културата на общуването между българските и италианските деца и техните родители. Перформансът беше организиран от Българо-Италианския Културен Център в Салерно и се проведе под патронажа на Община Салерно.

Бяха изработени четири огледа, стилизирани в човешки профил, които пресъздаваха идеята, че гласът е огледало на душата. Техни създатели бяха децата от Селище Естебан – Салерно,дизайнер от Украйна – Наталия Жодко, Българското Неделно Училище от Милано„ Тук България” и Българското Неделно Училище в Рим„ Асен и Илия Пейкови”.

Представих азбуката на гласа, която включва сила, тон, темпо, ритъм и усмивка. Също както 7-те ноти създават музиката на една симфония, така и тези 5 елемента на гласа предават всички нюанси на нашите чувства и емоции.

От миналата година съм кореспондент на Радио Татковина от Рим. Имам удоволствието да присъствам на различни културни събития в Италия , където участват и българи и да споделям преживяното с вас, скъпи приятели, където и да се намирате по света.

През 2018г. проведох поредица от семинари „ Алхимията на Гласа” в България , http://diyo-coach.com/alhimiyata-na-glasa/

 

Медийни изяви

Интервю в предаването „Часът на зрителите” по БНТ 2 от 13 април 2013

Кореспондент на Интернет Радио Татковина от Рим, Италия

По следите на хан Алцек в Челе ди Булгерия:

Триумф на българските творци в Салерно, Италия:

10 години Биенале Артемидия за българско изкуство, Рим

Перформанс “ Огледалото на гласа“ , Салерно, Италия

Като продължавате да използвате този сайт, вие се съгласявате с употребата на бисквитки. повече информация

Бисквитките на този сайт са разрешени, тъй като са необходими за правилното му функциониране. Ако продължите да използвате сайта, без да променяте настройките си, или натиснете бутона "Приемам", вие се съгласявате с това.

Затвори