Пораснахме ли вече? Ето , че пак е пролет и всичко около нас ухае, пее и се променя.А какво знаем за себе си? За онази живителна сила, която съпровожда нашата духовна еволюция от първия ден на нашето раждане. Много или малко, но то далеч не всичко…Използваме повърхностната част от себе си и щедро прегръщаме клишета и социалните навици. Това не е обобщение, а един жив парадокс. Помислете само за миг …Нашата епоха е произвела толкова благосъстояние, богатство, технологии като по този начин ни е осигурила един много по-удобен живот, отколкото този на предците ни. И въпреки това, никога както сега, не-удовлетворението не е било лайтмотивът на живота ни .
Защо е така? Какво се е случило с нашата у-верен-ост? Като че ли вече не сме в състояние да усетим, че вътре в нас живее мистериозна сила. Онази същата, на която сме престанали да се доверяваме…А точно тя е истинският водач на нашето съществуване.Но не всичко е загубено. Отвъд тази повърхностна употреба на самите нас има нещо, което ни подтиква да подобрим живота си към една нова съдба. Пролет е …
Нарекох го Гласа на растежа. Нали знаете, че гласът възниква спонтанно… не следва точни модели, правила и не спазва определен ритъм.Или не, може би само в песните българския глас се излива и показва своята палитра и сила… като една истинска мистерия.
Гласът на растежа идва от силата да се реализираме, да изпълним своята мисия в живота. Идва от онова скрито интуитивно познание, че един ново предизвикателство, боблечено в промяна, може да предложи нови сценарии и нови възможности.
Гласът на растежа ни подсказва желанието да живеем по-добре със себе си и с другите . Това е пътя на духа ни в неговата еволюция. Гласът ни съпровожда всеки ден, за да прескочим границата на безразличието и посредствеността.

Picture 120

Гласът на светлината

Когато тази покана се материализира, всичко става по-ясно…усещаме го чрез сърдечния ритъм, който пее с гласа на душа ни.
Понякога се спирам и се замислям, какво е нужно, за да намерим вдъхновение – една книга или случайно гледан филм? …А може би един курс, едно разсъждение или промяна на гледната точка. Може да срещнете гласът на растежа във всеки ъгъл, във всяка трудност, във всеки епизод, в семейството, в работата, в спорта. Изведнъж гласът става ясен, нещата се променят и всичко става по-светло. Когато той идва, нещо се въз-ражда и някак неусетно започваме да се освобождаваме от старите навиците. Като че ли изведнъж експлозия зарежда атмосферата с нова енергия, нови пътища и конкретни цели. С цялото си същество се подчиняваме на този неустоим порив за растеж.
И най вече, не забравяйте: гласът на растежа ни кани да отплаваме към свободата. Той не обича сигурните пристанища, нито навиците и клишетата. Като попътен вятър издува платна ни, за да отплаваме към неизследвани места, които често сънуваме … Ако из-веднъж се случи да се срещнете с него, може да се почувствате малко объркани. Няма страшно! Онази мистериозна сила е винаги с вас Просто ще трябва да свикнете. Това е песента на душата ви.
Спрете за миг и ” надайте ухо”! Само така ще доловите гласът на светлината …онази живителна сила, която ни съпровожда от първия ден на нашето раждане.