„ Невероятно е да откриеш как радикално може да се промени живота ти,

когато осъзнаеш енергиите, които са част от природата на всяко човешко същество.”
Хосе Силва

Има нещо много важно, което трябва да знаем дори в тъмните моменти, когато виждаме всичко в черно. Съществува една безкрайна и свещена светлина, която изпълва всички неща и всички същества. Дори когато не я виждаме, тя е на всякъде и позволява на материята да съществува и да се трансформира в хармония с природните закони.
Нека си представим сега тази светлина със съ-знанието, че тя съществува винаги и че ще съществува винаги във всяко нещо. И как във всеки миг ни помага да запазим радостта и свежестта на жизнената енергия във всички фази на нашето съществуване.

„Съществуване кратко и тъжно”- казва Умът, който се оглежда постоянно в нещата, които не вървят.
„Животът е изпълнен с безкрайна радост и удовле-творение”- казва Сърцето, което вижда очарованието във всяко нещо.

Да се научим да благодарим на кожата ни, за защитата и усещанията, които пренася.
Да благодарим на здравето ни, което се сприятелява с безпокойството ни ,на смени.
Да благодарим на Слънцето за утрото, което ни подарява всеки ден.И да им се усмихнем.

Хубавото на живота

Кое е това нещо, което придава най-много очарование в живота ни? Качеството на нашите взаимоотношения. Съгласни ли сте? Какво ще рече това? Да се научим да бъдем все по-съ-знателни за нашите мисли, думи, движения и емоциите скрити в тях. „Защо ни е нужно всичко това?”- ще каже някой. За да позволим на нашите отношения да разцъфнат в градината на живота. Отношенията които имаме с другите, отношението което имаме към самите себе си – към нашето тяло, нашия дъх, нашите чувства и мисли. Грижата ни за тези взаимоотношения е попътния вятър,който ни води към живот , изпълнен с удовле-творение .
Ние сме склонни да се идентифицираме с нашето мнение, с нашето тяло, със социалните си роли и със своя професионализъм (или перфекционизъм!). Но това са само продуктите, а не същността.

anelo

Те са като пръстените на ръката. Формата, стилът и материалите, с които е направен пръстена се променят според модата. Но остава фактът , че пръстена съществува, защото съществуват пръстите, а не обратното, нали?
По същият начин, съществува ръката защото съществува тялото и съществува тялото, защото съществува нещо, което му дава живот и съществува животът, защото съществува светлината, която няма начало и няма край, която създава всички неща, включително и нашия пръстен.
И тогава? В края на историята с какво е най-добре да се идентифицираме? С модата, с пръстена, с ръката, с тялото, с ролите или …с тази светлина, която позволява на всяко нещо да бъде и да съществува?

Събуди енергията, която е в теб

Какво е енергия? Топлината на една усмивка или може би щастието да бъдем самите себе си? Да почувстваме силата на нашето тяло… Всеки един от нас има своя енергия. Като цяло можем да я видим като голямата свобода да бъдем и да действаме. Силата, която се пре-връща в ентусиазъм, който се разпръсква в цялото ни същество.
Това е същото усещане, което преминава през нас когато достигнем целта си, била тя лична или професионална. Това е радостта, изпитана в моментите когато правим нещо, което много ни харесва – спортуваме, танцуваме, четем, пътуваме…
И ако можехме само да открием как да живеем винаги в това състояние на духа…

10 минути тишина или …

Може да отделяме по 10 минути на ден от нашето ценно време и да ги посветим на мълчанието.
А може също така да се движим ритмично под звуците на любимата музика, давайки свобода на нашите жестове и стъпки. Да се почувстваме свободни да правим всичко, което ни забавлява и ни носи благоденствие. Защо? Защото именно това повишава най-бързо енергията ни.
Ако нищо друго не ви идва на ум, тогава … пейте. Народът е казал „ Който пее, зло не мисли!”( който слуша, да му мисли….). Ако можете направете една кратка разходка в парка, посветете се на вашето изкуство, рецитирайте поезия или просто прочете една молитва… всичко което правите е добре, стига да ви изпълва с ентусиазъм.

За малко да забравя – приятелите. Те са безценен извор на ентусиазъм, нали? Особено онези, с които можете да се посмеете от сърце , просто така. Не ги забравяйте!
Усмихнете се.
Така енергията ви ще се предава на далеч и винаги ще се връща при вас с още по-голяма сила.
Светлината , която е у вас излиза наяве чрез вашия глас . Събудете духът си.
Мислите ни са нешлифовани диаманти. Хващат светлината за опашката и я разлагат в спектъра на истината. Нашата истина.

Димитринка Йорданова