Кой е той? Коя е неговата сила?
Как успява да ни завладее и да победи гнева?
Всеки знае, че смеха е един от онези човешки феномени, които още не са изучени докрай. Но тава не ни пречи да ползваме, нали?Дори в големи дози!
Помните ли, започваме да се смеем в първите дни след нашето раждане. Попадаме в царството на Негово Величество Смехът, много преди да проговорим и да започнем да мислим. Вече разбирате ли, че състоянието на щастие е вродено и е дълбоко закодирано в нас, по-дълбоко от всички други състояния. Тогава е напълно естествено да се смеем и да плачем, точно толкова, колкото и да говорим.
И ето го парадоксът на модерното време – с годините, човек забравя да се смее. И което е още по-страшно, гледа с лошо око на тези, които го правят.Понякога дори ги смята за луди…
А смехът идва направо от сърцето, много преди да сме „построили етажите на нашето Съзнание”. Прилича на слънцето, което играе с водата. Не можем да го хванем, но можеш да го видим и да го усетим.
Нали знаете, че най-лесният начин да кажете истината на някого е като се пошегувате. Ако човекът на среща ви се засмее, всичко е наред , но ако се обиди , значи „ някъде го стягат обувките”.
Представете си, какво би било да имаше хапче, с което се лекуват всички болести. Със сигурност един от основните му (д)Ефекти щеше да бъде, да ви накара да се смеете от сърце.
Дори при решаването на сложни проблеми, човек често вижда комичния момент. Само този който може да се надсмее на себе си, може да бъде господар на себе си.А какво по-хубаво от това да сте свободни да казвате истината на другите, а те да не могат да ви се разсърдят. И не само това , ами все повече да търсят компанията ви!
Сякаш смехът е онази жива сила, която държи детето в нас …Усмихвайте се често. Вероятно знаете, че усмивката е най-добрата ни защита. С нея можете да обезоръжите и най-големия си враг.

Светът е оцелял, защото се е смял

В тази българска поговорка е заложена голяма мъдрост. Ако сте сериозни вие сте блокирани. Смехът е най-краткия път към промяната на този процес. Ако можете да се засмеете на нещо, значи можете и да го промените. Първият признак за интелигентността на един човек е негово чувство за хумор. Доверете му се.
Как да се отървете от скуката и тревогите ? Гледайте една комедия или още по-добре – изиграйте я!

Вече разбирате ли колко …е лесно!

Да живеем така, че другите да изпаднат в депресия.
– Омръзна ми да слушам, как ти през цялото време говориш: „ моята кола”, „ моя телевизор”, „ моята музикална уредба”. След като веднъж сме се оженили, при нас не може повече да има твои или мои вещи, а само „наши”. Чуваш ли, мъжленцето ни!!! Между другото, какво търсиш там в гардероба?
– Търся нашите панталони.