Смехът е този палавник, който живее в сърцата ни. Той се ражда заедно с нас, с нашия глас и ни следва до последния час. Когато тръгнем на училище, смехът се учи с нас.Така прераства в неповторимо чувство за хумор. Въоръжени с него, хората могат да побеждават злините, да изкачват житейските планини и да прогонват страха и тъгата. Смехът оцветява мислите ни и ни прави по-добри и по-здрави. Ние, българите, обичаме да се смеем, където и да живем по света .
У всички нас , малки и големи, живее по един водач, достоен да ръко-води другите.
Но, за да го направим успешно, първо трябва да се научим да се смеем над себе си.
Защото всички ние сме надарени с божествено въображение, за да превърнем живота си в забавление.

Всеки ден правим грешки и нека да се опитаме да ги превърнем в смешки

Защо ли? Защото :
Когато се смееш на себе си – значи мислиш.
Когато мислиш – значи можеш да избираш.
Когато избираш – значи искаш да се промениш или не.
Когато се промениш – значи можеш да успееш и да се посмееш…
Да успееш да постигнеш всичко , в което вярваш!

Цели на конкурса

Настоящият конкурс има за цел да улови смехоусещането на младите българи в чужбина. Да го развие творчески като заздрави връзката му с народното творчество. Днес овощната градина на България се простира далече извън нейните граници. Утре плодовете на тази градина ще помогнат на българския етнос да пребъде в своята харизма.
Материалите на победителите от конкурса ще бъдат представени в сборник „Сладки смешки с правописни грешки”. Ще бъде изготвена и аудиo-книга «Сладки смешки с правописни грешки» със записи от изпълненията на авторите. Темата е свободна, а грешките е желателно да не бъдат повече от две-три. Желателно е да са смешни!

Очакваме ви с неТърпение!