Асоциация АРТЕМИДИЯ и ФОНДАЦИЯ НИКОЛА ГЮЗЕЛЕВ

Представиха

10 години БИЕНАЛЕ АРТЕМИДИЯ ”Изкуство и Приятелство”

Проектът бе посветен на 10 годишнината от приобщаването на България в Европейската общност, празнувайки също и 10 годишнина на Биенале Артемидия в рамките на 2017г.; за 180г. от рождението на Васил Левски; за 60 годишнината от Римските трактати, както и по повод Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018г.

Тази година сред участващите артисти бяха някои от носителите на Международната награда „Никола Гюзелев“ 2017 – българският тенор Калуди Калудов и италианският диригент и композитор Серджо Олива. Участваха също младото италианско сопрано Елизабета Брага, известните музиканти Ангел Заберски-син и италианският виртуоз китарист Том Синатра.

Актрисата Анна Мария Гюзелева, която водеше концерта представи стиховете на Христо Ботев и Габриеле Д’Аннунцио.

Изложени бяха творби на италианската художничка Габриела Колайори и на българката художничка Анета Шишманова-Риналди.

Д-р Дими Йорданова представи новоизлязлата книга „Розетата от Плиска“ на историчката и журналистка Елица Димова.

 

Тук можете да видите филма „Розетата от Плиска” на Елица Димова, който беше показан вечерта пред гостите на Биенале Артемидия.

Биенале Артемидия 2017 бе под патронажа и с подкрепата на Министерството на културата на България, на Министъра на Културата на Италия, на Българското посолство в Рим, на Региона Лацио. Проведе се със съдействието на Българския културен институт в Рим, на Фондация „Никола Гюзелев“, на Асоциация „Ермитаж Габриеле Д’Анунцио“.

Силният стремеж и акцентът в дейността на Асоциация Артемидия е безусловното укрепване на културния и национален престиж на България на всички нива на международното общество, публика и медии, както и културният мост между нашите две страни – България и Италия.

Тук можете да чуете блиц интервюто с актрисата Анна Мария Гюзелева, създател на Асоциация Артемидия и на Биенале Артемидия за българско изкуство, което тя даде специално за радио Татковина.

Биенале Артемидия 2007г. – 2017г. Един поглед назад в годините…

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Лични данни.
I Accept