Скъпи приятели, знаете ли че нашата решителност прилича на алхимия?

Мнозина от вас знаят, а други сега ще го научат, че тя е това качество, което превръща невъзможното във възможно. Тя е моментът Моят Момент 111 е-книга, в който „металът на съмнението“ в нашите мисли се превръща в злато, което остава да блести вътре в нас за винаги.

На 31 януари 2018г. вечерта в София, в конферентната зала на хотел CityAvenue се събраха повече от 140 човека, за да се докоснат до Алхимията на Гласа в безплатния вечерен семинар, организиран от Маги Ангелова.

Една вечер в памет на Чиро Импарато и неговия метод FourVoiceColors®, който представихме заедно с него през 2011г. на VI Научен конгрес на психолозите в София.

Представена беше и неговата книга „Гласът, силата да въздействаш“ от издателство Изток-Запад, с която гостите се запознаха.

1. За какво говорихме

Нашият глас е генератор на емоциите, които обменяме всеки път когато общуваме. До каква степен нашата увереност и решителност зависят от нашия глас? Единствено гласът създава отношение на емпатия. Как да постигнем триединство в комуникацията дух – душа – тяло. Как нашият глас може да повиши емоционалната ни интелигентност?

2. Защо дойдоха толкова много хора

Знаете ли колко хора харесват своя глас? Колко от вас са уверени всеки път, когато говорят? Разбират ли ви добре винаги, когато говорите? Успявате ли винаги да предадете на другите вашето намерение докрай? Гласът може да дешифрира нашите емоции и да отключи нашата интуитивна интелигентност. Това бяха само част от въпросите, на които си отговори многобройната публика. Вече има иновативен метод за анализ и използване на вокалните емоции, който обединява експресия и психология в комуникацията – това методът FourVoiceColors® на Чиро Импарато. И точно с него запознах всички присъстващи вечерта. Хората разбраха как техния глас може да промени живота им.

3. Какво означава това?

Означава, че опознахме палитрата на нашите емоции, докато говорим. Емпатията не е само слушане, тя е златното сечение в комуникацията. И нашият глас е вратата към ефективната комуникация. Надникнахме заедно в Лабораторията на вокалните емоции, за да усетим гласът ни като жизнен орган. Гласът ни може да трансформира гнева и страха в спокойствие и увереност, така че да бъдем по-успешни личности. Нашият глас е нашето виртуално ДНК.

Как може да се приложи в живота?

На семинара дадох практически насоки как участниците да увеличат своята самоувереност, чрез няколко настройки в техния глас. Съзнателно да развият емпатията като естествена среда за общуване, защото това води до отключване на креативност, както у нас така и у нашия събеседник. Видяхме как можем да излеем гнева си и да овладеем „изкуството на конфликта“, по един забавен начин. И така, някак неусетно участниците разбраха, че могат да си върнат хармонията вкъщи, удоволствието от работата и щастието да са винаги здрави.

5. Какво се случва, когато го приложат

Участниците в семинара разбраха, че могат да използват своя глас като емоционален ключ към постигане на всяко желание. Повишиха нивото на своята убедителност и възстановиха баланса в себе си. Научиха, че гласът е пряко свързан със сърцето и допринася за създаването на психофизиологична кохерентност.

Запомниха, че гласът е неизменна част от техния успех, който може да се тренира.

6. Какво може да се случи на тези, които не го познават?

Рискуват да са емоционално заразени от всичко, което чуват.

Тяхната увереност ще плува като лодка в бурно море.

Ще са по-скоро негативни, отколкото креативни.

Ще отлагат всеки път за следващата Нова година своите добри намерения.

На 8 февруари 2018г. във Варна проведох втори семинар Алхимията на Гласа пред още 130 човека в Арт Клуба на БНР Варна, организиран от Маги Ангелова.

Можете да видите материали от събитието тук:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Лични данни.
I Accept

Имаше и смелчаги, които участнваха в целодневния тренинг „Твоят глас може да подобри живота ти“, който също имаше две издания – на 3 февруари 2018г. в София и на 10 февруари 2018г. във Варна. Заедно се потопихме в света на нашите вокални емоции. Посредством практически упражнения извадихме на повърхността потенциала на гласа на всеки участник. Направихме и снимка на гласа. Всеки участник се върна вкъщи окрилен от силата на собствения си глас и своята увереност.