Да погледнем към историята – КОУЧИНГА (coaching), тази дейност се появява в САЩ през 90-те години на миналия век. През последните 10 години се появи също и при нас в Европа (Като още през 80-те години се заговори за НЛП – невро-лингвистично програмиране).

Какво точно представлява един коуч (coach)? Професионалист, който ви помага да постигнете вашата цел, като ви мотивира и стимулира. Зарежда ви с ентусиазъм и ви партнира да разгърнете изцяло вашия потенциал. Той е като един треньор, който ви поддържа във вашата дисциплина, но на състезанието се явявате само вие.

Персоналният коучинг е процес, при който коучът задава специфични въпроси, използва различни професионални методи и въвлича клиента в един диалог. Като ваш неутрален партньор, той ви помага да изясните вашата цел и да намерите най-правилния път за нейното постигане – ВАШИЯТ ПЪТ. Крачка след крачка, вие се приближавате към вашето желание.

Когато изчетете всяка дума от тази страница, вие ще се удивите колко забавно и интересно може да бъде това пътуване.

Новината

Най-после има начин да улесним общуването помежду си. Можете ли да си представите само – колкото по-автентични и искрени сте към себе си и другите, толкова по-добре ще ви разбират и ще откликват на вашите желания!

Припомнете си когато бяхте на 5 години колко различно изглеждаше всичко около вас. А как звучеше вашия глас? Виждате ли себе си на двора, да играете с другите деца и как всеки от вас знае точно какво да направи, за да продължи играта, която става все по-интересна… Ако можехте да се върнете в тези години само за няколко дни, дори за часове? Започвате да забелязвате, че не са нужни много думи, за да се разбирате помежду си. Навярно вече се досещате къде е скривалището на вашия потенциал?

Коучингът подпомага всички аспекти на живота, но негова главна цел е постигането на вътрешен баланс в самия индивид или намиране на Вътрешния компас.

Вероятно знаете колко често в книгите и курсовете за самоусъвършенстване и самопомощ ни предлагат да манипулираме нашите взаимоотношения, с цел да станат по-задоволителни. Представете си дори за миг, че създаването на положителни човешки взаимоотношения е нещо много повече от тактика. То означава осигуряването на човешка (емоционална и духовна) среда, в която да се осъществи обменния процес на взаимна комуникация и хармоничност. Това е процесът на синергията, където едно + едно може да е равно на 3, 4, 6 и т.н. То е нещо толкова фундаментално, колкото земното притегляне или въздухът, без който не можем да дишаме. И именно тук идва магнетичният момент, който променя живота ни… Представете си какво би се получило, ако двама души се синхронизират напълно – умствено, физически и духовно докато разговарят? Сигурно знаете, че преди много години Карл Густав Юнг нарече това явление – теория на Синхроничността…

Какво НЕ е коучинга?

1. Диагноза
2. Готова рецепта за щастие
3. Консултация
4. Психотерапия
5. Психоанализа
6. Хипноза
7. Съветник

Защо персонален коучинг?

1. Вероятно вече знаете, защото е важен отделният човек, а не етикета който му слагат.
2. Всяко ДНК е различно и изисква своя уникален ДНК (коучинг) процес на трансформация на вътрешен потенциал.
3. За всеки човек съществува поне един персонален коучинг, достатъчно е сам(о) да го потърси.

Видове коучинг

1. Индивидуален (персонален)
2. Групов
3. Според целите, които се поставят

ЖИВОТЪТ РЕШАВА ПРЕЗ КАКВО ДА ПРЕМИНЕМ, А НИЕ ИЗБИРАМЕ КАК ДА ГО НАПРАВИМ!

Искате ли и вие да минете по моста? Да срещнете някой, който вече го е направил… Тогава продължете към следваща страница.