„В твоя глас се оглежда душата ти,
тъй както слънцето в капка вода…“

(тракийска мъдрост)

Какво ли щеше да стане
ако една сутрин се събудите
и откриете,
че притежавате нова Сила.

Вероятно сте чували, че животът ни прилича на морска вълна. Понякога сме на гребена, друг път – на дъното. Но това са само две от всички възможни ситуации, които ни съпътстват в нашето ежедневие. Разсъдливите хора като вас вече знаят, че в останалите 98% ние сме само капки вода танцуващи по вълните.

Представете как разговаряте с любимия човек, с родителите, децата, приятелите, колегите, та дори и с неприятелите и усещате, че ви разбират и са съгласни с вас. Като че ли разговорът преминава в приятна мелодия, която ви кара да се чувствате все по-леко и по-свободно… Има такива дни! Нали?

И тази сила е вътре във вас, винаги е била, и ще бъде. Нужно е само да я усетите, да я приемете и опознаете. Досещате ли се вече – това е силата на вашия Глас. Той може да промени живота ви така, както никой друг. Стига само да му се доверите. Звучи ви много просто, нали? Дори някак по детски наивно… това е мистерията на гласа!

А знаете ли, че гласът не остарява? Той е нашето емоционално ДНК, с което другите ни идентифицират. На физическо ниво, когато се срещат хромозомите на мъж и жена се ражда един нов живот… На комуникативно ниво – срещата между два различни „вокални хромозома“ поражда едно ново чувство… и за двете страни. И от него следва продължение в действие и решение. СПОНТАННО, или поне така ви се струва.

Когато общуваме ние предаваме емоции, които в повечето случаи не съзнаваме.

Нашият глас има свой емоционален код, който ни позволява да преминаваме от едно емоционално състояние към друго, за няколко минути. Така можем да трансформираме гнева в емпатия и нашият слушател да надхвърли ограниченията на своето Его. Най-важният аргумент, който засяга силата на гласа е, че той идва директно от нашето подсъзнание и предава емоционалната информация по същия канал.

Емпатията е способността да „виждаш света през очите на другия“. При всяко изживяване на емпатия, човек се променя. Неговото съзнание се разширява приемайки различна нагласа към живота, която при други обстоятелства е възможно да осъди. Именно това състояние води до единството, което преминава в синергия. Да вземем за пример едно музикално изпълнение. Музиката има магична и завладяваща сила, която въвлича слушателя в творбата. Изпълнителят е този, който трябва да събуди творбата, да я оживи. В даден момент светът на творбата се оказва един и същ и за публиката и за изпълнителя. Спомняте ли си легендата за Орфей?

Колко дълго можете да задържите водата в ръцете си?

Толкова, колкото трае емоцията предадена чрез вашия глас…

Могат ли две очи да видят две различни неща едновременно?

Могат ли две уши да чуят две различни неща?

Могат ли две сърца да усетят едно чувство?

И докато обмисляте тази информация, вие ще откриете, че изграждането на емпатия е единствената ефективна среда на комуникация.

Може би тук трябва да споменем за огледалните неврони. Онзи „мистичен обмен“ на биоенергия, който протича от вътре навън и се връща обратно към нас, извън материалния свят (но за тях ще говорим по-късно).

Представете си усещането, че сте потопени изцяло в емоционалния поток, докато слушате и говорите? Припомнете си мириса на море и един изкусен сърфист, който танцува по гребена на вълната… И после внезапно се изгубва в тунела й. Някой от вас ще кажат: „Това са търсачи на силни усещания“.

Уверявам ви, че вашият емоционален свят е още по-вълнуващ!

А сърфистът е вашият Глас…

Още ли не вярвате? Опитайте.

Запазете сега вашата първа коучинг сесия! Напълно безплатно – получавате 45 мин скайп сесия!