Всеки човек възприема смяната на сезона като една промяна в собствения житейски цикъл. Всеки от нас изживява тази промяна по различен начин, в унисон със собствените си предпочитания. За хората, които обичат морето и знаят как да му се наслаждават, лятото носи със себе си много хубаво настроение, защото могат да правят това, което обичат. Същото се случва през зимата на тези, които обичат да карат ски.

Най-същественото е, че всяка смяна на сезона внася една малка новина в живота на всеки от нас. Подсъзнателно знаем, че ще има малък завой в нашето ежедневие. Също и хората, които страдат от депресия се надяват че новия сезон ще донесе със себе си нови емоции и ново настроение. Но за съжаление това не се случва… С идването новия сезон, човека в депресия си дава сметка, че няма да има никаква явна промяна в неговия живот, дори и много да я желае.

И точно това осъзнаване, че всичко ще бъде както преди, влошава неговото душевно състояние. „За всички жиивотът се променя, но не и за мен…”. Ето какво мисли той и се чувства още по-зле. Това разочарование се представя със симптоми, определени точно като увеличаване на депресията, получена следствие смяната на сезона.

Но не е смяната на сезона, която определя как ще се чувстваме, а това което решим да правим! Само нашите физически и умствени действия са тези, които определят как ще се чувстваме. Променяйки тези действия можем да генерираме реални промени в нашия живот.

Ще изпитаме нови емоции само ако действаме по-различно от обикновено!

Винаги имаме избор!

Променя се природата и ние с нея… Един есТЕСТвен кръговрат. Защото ние сме част от природата и тя е част от нас.

 

Ето и моят подаръкът за вас в този есеннен ден! Приятно слушане!