Искам да ви дам още една идея за това, как да отключите вашите желания .
Спомняте ли си приказката за Али Баба и четиридесетте разбойника? Там имаше една вълшебна дума, която отваряше пещерата на съкровищата…
Навярно добре знаете, че всеки един от нас има такова място, където са скрити неговите съкровища. Досетихте ли се вече? Хммм…, помислете още малко…
Ето че отговора сам се отрони от устата ви – най-сигурното място, което винаги носите със себе си е вашето подсъзнание, нали?
Колко хубаво би било ако имахме една вълшебна дума, или парола, която да отвори вратата на интуицията ни.
Трудно е, но не е невъзможно. Вие какво ще кажете?
Ще споделя с вас моя опит, че току виж се оказал полезен и за някой друг.
Ето какво направих:
За да намеря своята вълшебна дума отидох да се срещна с моята Вътрешна мъдрост тук https://diyo-coach.com/wp-content/uploads/2014/05/ogledaloto-na-jivota-2-1den.diyo-coach.com_.pdf
Ето и динамична медитация „Вътрешна мъдрост” тук

Напомням ви, че това е само една идея. Навярно вие имате по-добър начин да влезете във вашия вътрешен свят? Опитайте, ще ви хареса.
И веднъж открили своята парола, после какво следва?

Хитър Петър и заека

Ето , че идва ред на :

Т(в)орбата с хитрините

Предлагам ви някои съвети за това какво да правите, след като вече сте намерили своята вълшебна дума. В противен случай може да я забравите и/или да не направите  нищо, което би било жалко, защото вашата дума за тази година 2016 е много силен стимул за подсъзнание ви. Помните ли думите на Уен Дайър „Повярвай и ще го видиш”?

1. Запитайте се какво означава думата за вас. Искам да кажа:“ Какво значение й отдавате?“
Например: аз избрах думата сътворя, защото тази година искам да направя нещата по творчески начин, тъй както не ги е правил никой до сега. Искам да създам острова на Смеха. Да науча българските деца в Рим как да познават и променят своите емоции, докато говорят на български и на италиански език, така че да са по-уверени, по-спокойни и по-щастливи.
2.Прилагайте я смело във всички области на живота си.
След като веднъж реших, че искам да „сътворя”, ето че всеки ден разширявам полето на действие. Както мога да творя в работата си, така също, бих могла да го правя и в личния живот, нали? Къде? В любовта? В приятелствата? В начина по който ям; като се забавлявам с всичко което правя, да сътворявам усмивки и да бъда с хората, които обичам. Е как точно ще стане, ще го разбера с времето…Но това е моето предизвикателство да отворя ума и сърцето си с една дума в много различни области.
Например: Избрах да направя международен конкурс за хумористична творба за деца и юноши от българските общности по света „На какво се смеем” -Сладки смешки с правописни грешки” :

https://diyo-coach.com/na-kakvo-se-smeem/

https://diyo-coach.com/sladki-smeshki-s-pravopisni-greshki-2/

Истински се надявам,че творенията на децата ще развеселят цялото им семейство и техните приятели. Вече си представям наградите, които ще им бъдат връчени – колкото смешни, толкова и оригинални! Но нека ги запазя в тайна. Какво още …Ще отида да видя различни спектакли, и комедии и драми. Ще запазя живо любопитството, за да разбера какво има отвъд обичайните лични пътеки и умствени нагласи.
3.Заобиколете се с нея : след като веднъж вече сте решили, коя е думата, трябва да намерите начин да е винаги пред очите ви.

Разходете се виртуално в мрежата, като напишете вашата дума и разгледате различни изображение в google. Не след дълго ще откриете, това което най-много пасва на вашата парола. А някой от вас дори може да нарисува своя картинка… Поставете я видно място – в телефона, на компютъра, на бюрото, на вътрешната страна на гардероба, на вратата на хладилника и т.н., идеите са безкрайни. Важното е да усещате присъствието й около вас!

4.А сега какво следва по нататък… Използвайте я, всеки път когато правите избор.
Защо? Защото вълшебната дума е безполезна, ако остане там на рафта и събира прах, нали? Трябва да я държите всеки път в ума си ( или поне в устата!), когато трябва да направите избор. И тя като един вътрешен компас ще ви посочи правилната посока.
Ето какво правя аз, когато съм раздвоена между две неща, които се налага да избирам – чудя се кое от двете е по-творческо, по-необичайно, и добавям „съ-творението” в него. И така го правя. Вече предусещам много творческа и забавна 2016 година. А вие?
5.Оставете се тя да ви води напред: обърнете внимание на „случайните съвпадения” с вашата дума.

Всеки път когато четете книга или списание онлайн, или гледате телевизия, слушате радиото и дори в ежедневните разговори. Ако я забележите, отделете й малко време и си помислете:„Тук има нещо, което бих искал да опитам? Една покана, която идва при мен неочаквано, направо от подсъзнанието!”- Един нов опит, който да изживеете с вашата вълшебна дума! И след това го следвайте с усмивка. Едно е сигурно – ще ви отведе на много специални места…
Ако желаете можем да си побъбрим за този нов опит. Поне сега не мислете за пари – приказките са безплатни.
Очаквам ви. Имате цял час само за вас.
Светът е хубав, защото е различен…

СМЯХ 1

P.S.
Ако имате още време, аз имам още идеи:

 •  Автоматично писане на думата всеки ден. (Написвате думата като заглавие и отдолу пишете своите свободни асоциации за време от 10 мин. Изключете телефона си!) Оставете написаното да „втаса” за един час и после го прочетете. Ще се изненадате приятно !
 •  Добавете мелодия към вашата дума и просто я изпейте.
 • Използвайте я като меч, всеки път когато ви нападат. Защото вярата е вашия щит.
  Това е само една стъпка към вашата духовна интелигентност – тази на българина.
  Вярвам в това, което казвам и казвам това, в което вярвам.
  Вие сте много повече от това, което мислите!
  Ето, че вече се усмихвате, нали?