Богоявление

Още от незапомнени времена по нашите земи е имало поверие за силата на водата. Тя разделяла световете на живите и мъртвите, пазела тайните им, сбъдвала най-съкровените им желания. В нощта срещу 6 януари древните българи вярвали, че небето се отваря и самия Бог чува всичко наречено в тази нощ .Тайнствените ритуали на този празник превръщат водата в мълчана, жива, здрава, вречена …Те наричали този празник Водици, който днес е достигнал до нас като християнското Богоявление.
Отключете силата на водата с вашия глас
Как да изречете най-добре своето желание в ноща срещу Водици?
Векове наред това действие е било обгръщано в тайнствено мълчание. Сега бих искала да ви помогна да го преживеем заедно…Казано под секрет,желанието ви трябва да бъде само едно. То трябва да успее да пред-извика у вас конкретно чувство. Бъдете много внимателни и предпазливи. Ако внезапно усетите омраза, привързаност, невежество, горделивост или ревност, спрете веднага!. Вашето щастието ще дойде едва тогава, когато се освободите от тях.
Резултатът от желанието ви трябва да предизвика единствено чувство на любов, съчувствие и прошка.
Чрез гласа си предайте това чувство на Вселената .
Това прави вашият ритуал личен и маг-нет-ичен. Водата ще го „улови”, ще го „кодира” и ще го отнесе към Бога. После ще го върне с „програма за изпълнение” на вашето намерение.
Това е мистерията на български глас!
Не е нужно да го „обличате” във време и да го разказвате на ляво и на дясно .
Бъдете внимателни по пътя си за всяко „случайно съвпадение”.
Колко дълго можете да задържите водата в ръцете си?
Толкова, колкото трае емоцията предадена чрез вашия глас.
Всяка ваша дума е като капка вода, която носи в себе си частица от Вселената.
Да й благодарим и благо-словим.

Acqua Cuore

Наричането променя живота ни

БЪЛГАРСКО ОБРЕДНО НАРИЧАНЕ
На ВОДИЦИ се нарича за Ново начало! Това може да бъде сторено както на 6-ти , така и на 7-ми януари. Обредът се извършва с Вода, която от Мълчана се превръща в Наречена. Всеки Добросторник в обреда се умива с Мълчаната вода и изрича най-силните си желания и копнежи пред нея, за да я “обърне” в Наречена, Силна вода! Предизвиква се и се изказва почит пред Силата на Водата, за да е силно и плодоносно Новото начало.Нарича се за Ново начало, Сила, Благоденствие, Любов и Здраве!
Как да наречеш
„Ще разкажа как да сториш магията сам!Тайнството започва от 5 януари вечерта, когато в „потайна доба” небето се разтваря и сам Бог застава на портата и чува всичко наречено в този час. Налей вода в широк съд. Изнеси я навън – на балкона или на прозореца, най-добре на двора.
Хвани я с две ръце, остави я да те усети. Постойте заедно поне 5 минути. Поздрави я и й кажи името си. На глас! Това е наричане а не намисляне. Кажи й откъде си. „Аз съм Иван и съм българин!” Така си заявил името и първия избор на душата си – към земята българска.водата вече те познава, знае къде е корена ти
Остави съда навън и се прибери. Нека водата остане няколко часа под небето и да се „измълчи” и пречисти.
Точно преди полунощ излез отново при нея и хвани съда с две ръце. Дланите ти трябва плътно да обхващат стените. Знам, че е студено…Сега мисли кое е най-голямото ти желание, чието сбъдване ще ти донесе нова сила и радост. Не бързай! И го изречи на глас пред водата си.
А сега си представи как ще изглежда живота ти, когато това желание е осъществено Опитай да „видиш„ картината в твоята вода Огледай се в нея. Виж как ще изглеждаш сбъднат. Виж как си облечен. Има ли някой наоколо? Къде си? На какво мирише? Какъв сезон е? Наслади се на собствената си приказка с абсолютната увереност, че това ще се случи!
Когато си готов завърши твоя обред с най-старото и силно наричане: Нека реченото ми да бъде сторено! После покрий водата с кърпа (по възможност бяла), остави я навън и се прибери. Остави водата си цяла нощ да поема правото ти слово. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му двъхне живот и да пресуче бъдещето ти.
Сутринта на Водици, когато се събудиш първо иди при водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето сбъдване. После пак… Склони чело пред водата и й благодари. Пий от нея цял ден в пълна увереност, че радостта ти ще бъде сторена.
Дали е истина? Това е много стара магия. За мен работи от години. А колко работи за теб, зависи от куража ти да речеш собствената си истина ясно и с обич!
Това е част от българската магия, а децата ви, най-вещите хора, ще разберат и усетят силата й. И ще я предадат!
Честити ти Водици, Добросторнико!
И нека реченото ти в тази нощ да бъде сторено
С благодарност и любов Розмари Де Мео!”

http://narichane.com

Orenda 12Оренда
Български символи

www.orenda.bg

Последният от универсалните символи оренда. Изборът му е естествен ключ към ново начало. Преди да извършите тайнството за Водици, можете да нарисувате този символ и да поставите рисунката под вашия съд с вода. Неговата сила ще помогне многократно на вашето намерение за промяна.

Източник
списание 8 , бр.12, декември 2014 Обреден календар